Verkoopklaar: Verkocht, en dan?

Nadat je je bedrijf hebt verkocht, breekt er een nieuwe fase aan. Je hebt nu vrije tijd en de financiële middelen om nieuwe toekomstplannen te maken, maar in de praktijk blijkt dit toch uitdagender dan verwacht.

Nadat je het verkooptraject hebt doorlopen, wat doorgaans als een hectische en stressvolle periode ervaren wordt, krijg je als ondernemer eindelijk rust. Je ‘geheime missie’ is geslaagd en jij kunt gaan genieten en toekomstplannen maken.

Wat alleen veel verkopende ondernemers onderschatten, is dat je na de verkoop ook in een soort rouwfase kunt belanden. Je verliest in eerste instantie namelijk meer dan dat je wint. Je moet wennen aan een leven zonder je bedrijf en je verliest je status als ondernemer. Je zult afscheid nemen van je collega’s, samenwerkingspartners en zakelijke netwerken. Je dagelijkse ritme zal veranderen, hetgeen impact heeft op je gezin en omgeving. En wat ga je doen om de ‘leegte’ op te vullen?

Wellicht zit je nog in een overdrachtsperiode, hoe lang blijf je nog een rol vervullen binnen het bedrijf? Wat ga je ondertussen met je vermogen doen? Heb je al een vermogensplanning gemaakt en ben je al in gesprek met partijen die je kunnen helpen?

  • Overdrachtsperiode, hoe neem je afscheid van je bedrijf?
  • Vermogensplanning, hoe zorg je ervoor dat je geld rendeert?
  • Notariële kwesties, wat moet je zowel privé als zakelijk regelen?
  • Wat zijn jouw toekomstplannen?

Bekijk onze 5 tips en handvatten

Lees verder
Leer vanuit de praktijk om na de verkoop je nieuwe weg te vinden!