Wat is 'Familiegeluk' voor jou?

Bedrijfsopvolging is voor veel families een lastig onderwerp om aan de keukentafel te bespreken. Hoe maak je goede (financiële) afspraken, binnen het bedrijf en binnen de familie? Hoe verloopt het proces als je toch wilt verkopen aan een externe partij? En hoe gaan andere families er eigenlijk mee om?

Inspirerende training
Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met bedrijfsoverdracht. Het levert alle familieleden op emotioneel, financieel en praktisch vlak veel op als je goed bent voorbereid! Monique Delsink verkocht haar bedrijf en deelde haar ervaringen en die van andere ondernemers in haar boek 'Verkoopgeluk'. In samenwerking met Rabobank Rijk van Nijmegen heeft zij nu een inspirerende training voor ondernemende families opgezet.

Vier avonden vol kennis en inspiratie
In vier sessies word je als ondernemer meegenomen in de wereld van bedrijfsoverdracht, weet je wat je van je opvolger verwacht, wat er komt kijken bij het proces van opvolging en hoe de opvolging praktisch verloopt. Tijdens deze inspiratieavonden krijg je tips en trucs met voorbeelden van experts en ervaringsdeskundigen uit de praktijk.

Voor wie
Deze training is interessant voor zowel de ouders, opvolgers als niet-opvolgers binnen een familie. De betrokkenheid van alle gezinsleden kan er voor zorgen dat het proces soepel en transparant verloopt. Dit is goed voor de onderlinge communicatie en het begrip voor ieders belangen.

Wanneer
De training bestaat uit vier sessies die gepland zijn op 7 april, 9 juni, 9 september en 14 oktober van 17.00 tot 21.00 uur, inclusief maaltijd. De locatie wisselt per bijeenkomst en wordt van tevoren bekend gemaakt.

Inschrijving
Als Rabobankklant kun je je inschrijven voor de training op de site ‘Familiegeluk’. De eigen bijdrage voor dit traject bedraagt € 500,- excl. Btw per deelnemende organisatie. Niet-Rabobankklanten betalen 1.000,- excl. Btw.. Direct na inschrijving ontvang je hiervan een factuur.

Vragen
Voor vragen kun je rechtstreeks contact opnemen met Monique Delsink – monique@kletskoppen.nl

Graag tot ziens bij de training Familiegeluk!

 

BIJEENKOMST 1. Toekomstgesprekken aan de keukentafel. Wat zijn de  kansen en uitdagingen die je als familie hebt? Wij dagen je deze avond uit om alle kaarten op tafel te leggen en geven stof tot nadenken.

Dinsdag 7 april 2020

 

BIJEENKOMST 2. Staat de volgende generatie al klaar in de startblokken of is een externe (gedeeltelijke) verkoop ook nog een optie? Tijdens deze avond zetten we alle mogelijkheden op een rijtje. 

Dinsdag 9 juni 2020

 

BIJEENKOMST 3. De fiscale, juridische en economische kant van een familieoverdracht. Hebben jullie alle documenten al op de plank liggen?
En wat zijn nu eigenlijk de risico’s als je zaken niet op orde hebt?

Woensdag 9 september 2020

 

BIJEENKOMST 4. Familiegeluk! Een overdracht waar iedereen blij van wordt! Een avond vol praktijkvoorbeelden van inspirerende families die jullie al zijn voorgegaan.

Woensdag 14 oktober 2020

Inschrijven