TRAININGSPROGRAMMA
'FAMILIEGELUK'

4 Bijeenkomsten

Hoe zorg je ervoor dat iedereen binnen het familiebedrijf in de toekomst gelukkig blijft? Hoe bespreek je het onderwerp ‘familieoverdracht’ aan de keukentafel? Hoe maak je met elkaar goede (financiële) afspraken over het bedrijf en binnen de familie? Hoe verloopt het proces als je uiteindelijk toch wilt verkopen aan een externe (derde) partij? Hoe doen andere families dit eigenlijk? Inspirerende professionals én families geven je antwoorden op de meest gestelde vragen die je als ouders, opvolger of niet-opvolger hebt!

Inspirerende training
Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met bedrijfsoverdracht. Het levert alle familieleden op emotioneel, financieel en praktisch vlak veel op als je goed bent voorbereid! Monique Delsink verkocht haar bedrijf en deelde haar ervaringen en die van andere ondernemers in haar boek 'Verkoopgeluk'. In samenwerking met Rabobank Rijk van Nijmegen heeft zij nu een inspirerende training voor ondernemende families opgezet.

Vier avonden vol kennis en inspiratie
In vier sessies word je als ondernemer meegenomen in de wereld van bedrijfsoverdracht, weet je wat je van je opvolger verwacht, wat er komt kijken bij het proces van opvolging en hoe de opvolging praktisch verloopt. Tijdens deze inspiratieavonden krijg je tips en trucs met voorbeelden van experts en ervaringsdeskundigen uit de praktijk.

Voor wie

  • Ouders die het familiebedrijf in de toekomst willen overdragen aan (een) kind(eren) of wellicht willen verkopen aan derden.
  • Opvolgers. Kinderen met eventueel hun partners die van plan zijn het familiebedrijf over te nemen.
  • Niet-opvolgers. Kinderen die geen interesse hebben in bedrijfsovername, maar wel graag betrokken willen
    worden in het proces.

BIJEENKOMST 1. GESPREKKEN AAN DE KEUKENTAFEL

Wat zijn de kansen en uitdagingen waar je als familie mee te maken hebt? Wat verwachten jullie van elkaar? Zijn alle familieleden wel capabel en klaar voor de nieuwe stappen? Wij dagen je deze avond als familie uit om alle kaarten op tafel te leggen en geven je stof tot nadenken.

BIJEENKOMST 2.  EEN ESCAPE, EEN VERKOOP AAN DERDEN

Staat de volgende generatie al klaar in de startblokken of is een externe (gedeeltelijke) verkoop ook nog een optie? Hoe creëer je door simpele tips en trucs waarde binnen je familiebedrijf? Tijdens deze avond zetten we alle mogelijkheden op een rijtje.

BIJEENKOMST 3. ALLE WAARDEVOLLE DOCUMENTEN OP DE PLANK

De fiscale, juridische en economische kant van een familieoverdracht. Hebben jullie alle documenten al klaarliggen? Heeft iedereen een goed beeld van zijn of haar financiële, toekomstige positie? En wat zijn nu eigenlijk de risico’s als je de zaken niet op orde hebt? Wij zullen je laten zien dat deze best taaie kost absoluut niet saai is!

BIJEENKOMST 4. FAMILIEGELUK IN DE PRAKTIJK

Familiegeluk! Een overdracht waar iedereen blij van wordt! Een bijeenkomst vol praktijkvoorbeelden van inspirerende families die jullie reeds zijn voorgegaan.

De trainingen zijn van 17.00 tot 21.00 uur, inclusief maaltijd. De locatie wisselt per bijeenkomst en wordt van tevoren bekend gemaakt.

Inschrijving
In 2o21 starten weer nieuwe opleidingen. Mocht je interesse hebben, neem dan contact op met Monique Delsink en dan word je hiervan op de hoogte gehouden -T 06 43727952 – monique@kletskoppen.nl -

Download Flyer

Graag tot ziens bij de training Familiegeluk!

Een initiatief van

 

 

 

 

 

 

Inschrijven

Zonder uw toestemming mag de organisatie (Kletskoppen Marketing) geen gegevens verstrekken aan partijen buiten de sponsoren van het trainingsprogramma. Door de ondertekening van dit formulier geeft u toestemming aan de organisatie om gegevens, die relevant zijn voor het programma in de administratie op te nemen. Na afloop van het programma zullen de gegevens niet bewaard worden.