Verkoopklaar: familieoverdracht

Staat de nieuwe generatie al in de startblokken om het familiebedrijf over te nemen of is een externe verkoop of management buy-in een optie? Wat de keuze ook wordt, het is van groot belang dat het proces in goede harmonie plaatsvindt!

een wirwar van belangen

De overdracht van een familiebedrijf aan de volgende generatie is vaak een complex, maar ook emotioneel proces waarin de belangen van diverse familieleden een belangrijke rol spelen.

Hoe kun je je voorbereiden op een vlotte en succesvolle familieoverdracht, waarbij er oog is voor zowel de zakelijke als de familiebelangen ? Welke stappen moet je zetten in het proces en waarom is communicatie dé sleutel voor een succesvolle overdracht?

Veel theorie, tips en praktijkverhalen van bekende en onbekende familiebedrijven lees je in het boek Verkoopgeluk!
Wil je weten welke stappen je doorloopt? Download hieronder gratis het Stappenplan Familieoverdracht!

Verkoop familiebedrijf

Wanneer opvolging binnen de familie geen optie is, dan behoort een bedrijfsverkoop aan een externe partij of een management buy-in wellicht tot de mogelijkheden. Je kunt je als bedrijf goed voorbereiden op de verkoop door het volgen van de E-learning Verkoopgeluk, zodat je met een gerust hart het familiebedrijf over kunt dragen aan een toekomstige nieuwe partij.

begeleiding

Gesprekken over de toekomst van het familiebedrijf vinden vaak plaats aan de keukentafel. Het kan ook goed zijn dat iemand van buitenaf meekijkt en met een frisse blik met jullie als familie aan de slag gaat om te kijken wat ieders toekomstplannen zijn. Wat is de visie van de ouders, (potentiële) opvolgers, niet-opvolgers en alle partners? En komen deze ideeën met elkaar overeen en staan alle neuzen dus dezelfde kant op?

Neem gerust contact met ons op, wanneer wij in het familieoverdracht proces een rol in kunnen spelen.

GRATIS: Download hier het Stappenplan Familieoverdracht

Download het stappenplan
In 6 stappen door de oriëntatiefase