E-learning Verkoopgeluk

de ultieme test- is jouw bedrijf verkoopklaar?

De E-learning Verkoopgeluk is dé tool om zelf te onderzoeken of jouw bedrijf al verkoopklaar is en hiermee aan de slag te gaan! Iedere ondernemer, zowel jong en oud, zou zich namelijk moeten voorbereiden op het moment dat je je bedrijf kunt, wilt of misschien wel moet verkopen.

Stel jij jezelf wel eens de vraag hoe afhankelijk het bedrijf van jou als DGA is en wat jij zou doen als een partij een goed bod doet? Wat jouw marktpositie nu is en wat de ontwikkelingen binnen jouw branche zijn? En of jij persoonlijk nog gelukkig bent in jouw rol?

Tijdens het volgen van de 4 modules ga je aan de slag met je organisatie en creëer je direct waarde. Ook ontdek je of jij persoonlijk en emotioneel al toe bent aan deze stap!

maak jouw plan voor de toekomst

Door het volgen van de 4 modules en het maken van de doe-opdrachten in het interactieve Werkboek, maak jij jouw persoonlijke én zakelijke Masterplan. Het verkoopklaar maken van een bedrijf duurt gemiddeld 3 jaar en je kunt er direct mee aan de slag!

Je ontdekt de sterke en zwakke punten binnen jouw organisatie, zodat je interessant bent en blijft voor een potentiële koper. Dit zal je in de toekomst een hogere verkoopprijs opleveren.

We bereiden je niet alleen praktisch, maar ook emotioneel voor op het verkoopproces. Ook schenken we aandacht aan de periode na de verkoop waarin jij nieuwe toekomstplannen kunt gaan maken. Zodat jij zowel zakelijk als persoonlijk ‘future-proof’ bent!

Dit doen we aan de hand van:
– Praktische stappenplannen
– Theorie
– Praktijkverhalen van ondernemers
– Podcasts, video’s & artikelen
– Tips van professionals
– Doe-opdrachten

Inhoud E-learning – 4 modules

resultaat

De E-learning is de basis van jouw plan voor de toekomst. Je weet waar je gelukkig van wordt en je kunt op basis van jouw zelfkennis een weloverwogen keuze maken om wel of niet je bedrijf (gedeeltelijk) te verkopen.

En zo ja, op welke termijn. Je weet welke stappen je hiervoor moet zetten en wat je te wachten staat. Je hebt inzicht in de ‘verkoopbaarheid’ van je organisatie en kunt werken aan verschillende bedrijfsonderdelen om al direct waarde te creëren, ook wanneer je besluit om je bedrijf niet te verkopen.

Met het plan kun je met jouw eigen adviseurs, denk aan een fiscalist, jurist, accountant, bank en vermogensbeheerder, aan de slag om op de verschillende onderdelen jouw bedrijf te optimaliseren. Dit noemen we het verkoopklaar maken van je bedrijf.

De informatie die je tijdens de E-learning over je bedrijf hebt verzameld, kun je ook gebruiken voor jouw informatiememorandum, wanneer je besluit om het verkoopproces te starten. Dit zal je dan veel tijd en energie schelen. Je staat al met 1-0 voor, omdat je je eigen sterke en zwakke punten met bijbehorende kansen en bedreigingen kent. Je voert als het ware vooraf al je eigen Due Diligence uit.

Je gaat middels dit programma ook efficiënter werken, maakt bewuster keuzes en je wordt creatiever. Je zult kritischer gaan ondernemen, omdat je naar je bedrijf gaat kijken vanuit de bril van een potentiële koper!

Oftewel, je bedrijf wordt direct (financieel) meer waard en jij wordt als ondernemer goed voorbereid. Je ontwikkelt jezelf als persoon én als ondernemer en je krijgt inzicht in de verschillende keuzes die je kunt maken met de bijbehorende scenario’s! Dit bied je op termijn rust en vrijheid en is de weg naar Verkoopgeluk.

investering

Het doorlopen van de E-learning en het maken van de doe-opdrachten kun je in je eigen tempo uitvoeren, eventueel met ondersteuning (kijk voor meer informatie bij het traject ‘Verkoopklaar binnen één jaar). Houdt er rekening mee dat dit een doorlopend proces is en dat de duur van het proces afhangt van de fase waarin jij zit en de tijd die je vrij kunt maken.

De kosten voor de E-learning bedragen €1.900 (excl. BTW)

Klik hier

Om de E-learning te bestellen
Om vandaag nog te starten met de E-learning Verkoopgeluk

klik hier voor meer informatie per module

Veelgestelde vragen over onze E-learning

Start vandaag nog met de E-Learning en maak je organisatie Verkoopklaar

Klik hier om je in te schrijven
En start vandaag nog met jouw Verkoopgeluk traject!