E-learning Module 2

inhoud module 2

Een ondernemer is dagelijks druk bezig met zijn werkzaamheden en is vaak niet bezig met een bedrijfsverkoop. Totdat er op een dag een koper op de stoep staat óf dat er iets met hem gebeurt waardoor hij niet meer in staat is om te werken. Dan blijkt dat het bedrijf vaak te afhankelijk is van hem als ondernemer. Dit is een groot risico voor de continuïteit van het bedrijf. Dit soort scenario’s kan iedere eigenaar overkomen, dus het is belangrijk om in iedere fase binnen het ondernemerschap al verkoopklaar te zijn. Zonder dat je dus concrete verkoopplannen hebt.

Het verkoopklaar maken neemt tijd in beslag, soms maanden tot jaren. Maar die tijd is het ook waard. Door de bril van een potentiële koper ga je namelijk kijken of jouw bedrijf op organisatorisch, financieel, fiscaal en juridisch vlak goed op de rit staat. En dit is leerzaam.

Je gaat in deze module aan de slag met de doe-opdrachten in het Werkboek. Vanuit diverse perspectieven analyseer je de sterke en zwakke punten van je organisatie, hoe ziet jouw organisatiestructuur eruit en welke organisatiecultuur past bij jouw bedrijf? Wat is jouw positie in de markt en wat maakt jouw producten en diensten uniek? Je brengt de marktontwikkelingen in kaart en beoordeelt of deze invloed hebben op je langetermijnstrategie. Je analyseert jouw financiële rapportages en trekt conclusies waarmee je direct aan de slag kunt. Na het volgen van deze module kun je dus direct gaan werken aan de toekomst van je bedrijf.

resultaat

Je organisatie verkoopklaar maken en direct waarde creëren voor het juiste moment om je bedrijf te verkopen. Na deze E-learning weet je precies wat je aandachtsgebieden zijn, waardoor je je bedrijf nog beter en professioneler maakt! Hetgeen je later zeker een hogere verkoopprijs zal opleveren!

Jouw antwoorden in het Werkboek vormen de basis van een informatiememorandum, de verkoopbrochure van jouw bedrijf. Dus mocht je op een dag willen verkopen, dan heb je al veel voorwerk gedaan. Je weet aan welke punten je nog kunt werken om je bedrijf (financieel) nog gezonder te maken én onafhankelijk te laten opereren van jou als eigenaar!

Heb jij behoefte aan persoonlijke begeleiding? klik dan naar onze Masterclass